Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Sinopsis Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof

Sinopsis Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof - Filem berbentuk islamik sekali lagi dihasilkan oleh pengarah muda berbakat besar iaitu Syamsul Yusof. Filem yang berjudul Munafik akan masuk ke pawagam pada 25 Februari 2016.

Bagi pencinta filem seram, inilah masanya anda pergi menonton filem Munafik. Filem Munafik dikatakan lebih seram daripada Filem Khurafat sebelum ini yang juga dihasilkan oleh Syamsul Yusof.

Antara filem yang pernah dihasilkan oleh Syamsul Yusof adalah KL Gangster 1 & 2, Khurafat dan Bohsia.

Sinopsis Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof
Sinopsis Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof - Sebuah filem dakwah seram
yang mesti tonton oleh semua rakyat Malaysia. Banyak pengajaran yang boleh
daripadanya.

Sinopsis Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof


Munafik adalah kisah seorang pengamal perubatan islam yang cuba merawat pesakitnya. Dalam kerjayanya mengubati pesakit, beliau mengalami banyak pengalaman yang menuntut kesabaran dan iman yang kuat.

Filem Munafik dibintangi ramai pelakon hebat seperti Nabila Huda dan Fizz Fairuz, Pekin Ibrahim dan ramai lagi.

Syamsul Yusof kembali dengan menghasilkan filem terbaru, setelah hampir 4 tahun Syamsul Yusof berehat dari bidang perfileman selepas filem KL Gangster 2, kini beliau telah kembali dengan filem terbaru iaitu “MUNAFIK” .

Selepas filem “Khurafat” yang mendapat sambutan yang hebat dari penonton sebelum ini, Syamsul Yusof kembali menghasilkan filem yang bergenre keagamaan “MUNAFIK”.

Sinopsis Munafik ini saya kongsikan daripada blog budiey.com.

MUNAFIK cerita yang mengisahkan keagamaan dan islamik. Syamsul Yusof mengarah dan turut berlakon dalam filem MUNAFIK. Beliau memegang watak Adam sebagai seorang ustaz yang boleh mengubati penyakit gangguan syaitan atau sihir.

MUNAFIK berkisar tentang Adam, seorang pengamal perubatan Islam yang tidak dapat menerima takdir apabila anak dan isterinya meninggal dunia dalam satu kemalangan. Dia pun mencari siapakah yang melakukan angkara tersebut.

Kemudian dia mengalami pelbagai pengalaman aneh setelah dipujuk mengubati seorang wanita bernama Maria yang mengalami gangguan. Siapakah Maria dan mengapakah Adam sentiasa diganggu ketika cuba mengubati Maria? Siapakah yang menghalang Adam mengamalkan perubatan Islam dalam melakukan rawatannya? Kalau nak tahu, tengoklahfilem 'MUNAFIK' di pawagam berhampiran anda.

Nama yang tidak asing dari dunia filem Nabila Huda muncul buat kali ke 3. Lakonan beliau yang cukup berkesan mampu melakonkan watak Maria yang mengalami masalah tekanan perasaan atau mental dan sering tertekan akibat di ganggu dan di rasuk jin .

MUNAFIK merupakan hasil karya ke 9 Syamsul Yusof sebagai peneraju utama, pelakon dan penulis skrip. 

Saya amat berbangga dengan pencapaian Syamsul Yusof yang begitu tekun menghasilkan filem yang semakin lama menunjukkan kematangan dalam perjalanan seninya dan juga hidupnya.

Semoga Syamsul Yusof terus menyebarkan dakwah melalui filem-filemnya.

#sebarkan bahagia 

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close