Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Berdoa Dengan Asmaul Husnaa | Al-Khaliq

Berdoa Dengan Asmaul Husna | Al Khaliq - Kali ini saya kongsikan cara-cara berdoa dengan asmaul husnaa al Khaliq. Al Khaliq bermaksud Maha Pencipta. Adalah antara Al Asmaul Husnaa (nama-nama Allah) yang berjumlah 99 semuanya. Digalakkan berdoa dengan asmaul husnaa dan berdoalah dengan ikhlas serta merendah diri serta mengikut sunnah yang diajarkan. Insyaa Allah doa-doa kita dimakbulkan.

Apabila kita menyebut atau berdoa dengan asmaul husnaa, ia mempunyai pengaruh dan manfaat yang amat besar dan hebat sekali bagi pekerjaan yang sedang kita lakukan. Itulah sebabnya kita digalakkan berdoa dengan al asmaul husnaa ini.

Cara-Cara berdoa dengan al asmaul husnaa | Al Khaliq 


1) Baca ayat kalimah di bawah ini terlebih dahulu:

Berdoa Dengan Asmaul Husna | Al Muhaimin


2) Kemudian baru di baca asmaul husnaa yang berikut:Ya Khaliq =  731 Kali


Ertinya : Yang Maha Pencipta – Ia yang menjadikan segala-galanya tanpa sesuatu apa pun dan tahu pula apa akan terjadi ke atas semuanya. Iaitu mengadakan seluruh makhluk tanpa asal, juga yang menakdirkan adanya semua itu.

a) Apabila ‘Ya Khaliq’ dibaca 100 kali selama 7 hari berturut-turut, Insya’Allah dilindungi daripada kesusahan.

b) Dibaca ‘Ya Khaliq’ mengikut kemampuan atau sebanyak 731 kali, Insya’Allah akan diberikan otak cerdas dan cepat menerima sesuatu pelajaran (cepat faham).

3) Kemudian setelah selesai membaca asmaul husnaa di atas, lalu teruskan membaca kalimah seperti di bawah ini:

Berdoa Dengan Asmaul Husna | Al Muhaimin


4) Akhir sekali berdoalah untuk perkara yang dihajati dengan penuh keyakinan, khusyuk dan tawadduk hanya kepada Allah. Allah Maha Mendengar doa hamba-hambaNya.

Berserahlah kepadaNya, bersabar menunggu doa-doa kita dimakbulkan. Pada masa yang tepat. Jangan pernah jemu memohon kepada Allah. Orang yang banyak berdoa adalah orang yang paling bijak. Fikirkanlah...

Rujukan:

1. Himpunan ayat-ayat al-Quran dan Khasiat Bismillah, Surah al-Fatihah, ayatul Kursi, Surah al-Ikhlas dan Surah al-Qadr & Asmaul Husnaa - Muhfudli Sahli

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close