Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

PV Blog Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016

Siapa yang tak rasa happy bila blog kesayangan telah mencapai pageviews (PV) yang memberangsangkan. PV Blog Telah Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016. Tajuk artikel ni saya tulis begitu bagi menaikkan semangat kepada blogger di luar sana agar teruskan berusaha hingga mencapai kejayaan.

Buatlah sesuatu untuk hasil yang luar biasa! Jadi, usaha yang kita laburkan pun luar biasa gayanya...hihi

Sabar itu penting.

PV Blog Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016


PV Blog Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016 


Print screen di bawah adalah sebagai rujukan di atas pencapaian blog saya. Saya ambil maklumat daripada sumber Blogger.Com.

PV Blog Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016
PV Blog Cecah 12 Juta Setakat Mei 2016
Pada bulan Mei yang lepas sahaja, PV blog mencecah 1 juta lebih. Satu pencapaian yang menunjukkan peningkatan jumlah orang yang singgah di blog. Ada banyak paten orang singgah di blog kita, dari umur hinggalah jantina, ada pula yang singgah secara tak sengaja dan ada juga yang singgah melalui carian Google.Com. Jika dilihat pada print screen di atas, sumber utama yang menyebabkan orang singgah di blog saya adalah hasil carian dari Google dan ia menunjukkan blog kecil saya ini mesra SEO.


Untuk maintain jumlah PV yang tinggi memerlukan displin menulis blog yang tinggi iaitu blog tidak boleh dibiarkan sepi begitu lama. Anda mestilah aktif menulis blog dan tulislah content yang berkualiti.

Cuba buat sedikit kajian apakah kegemaran pencari maklumat di internet pada masa kini, masa depan dan sedikit flashback info yang bersesuaian.

Contohnya jika sekarang hampir bulan ramadhan, tentu pembaca mencari pelbagai resepi dan aneka juadah berbuka puasa. So, inilah masanya anda share tentang resepi, tips dan petua yang mungkin berguna kepada pencari maklumat di luar sana.

Selamat berjaya!!

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK!  

Read More ....


Post a Comment

3 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close