Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Besar Gila Neraka | Menyesal Kalau Tak Baca

Besar Gila Neraka | Menyesal Kalau Tak Baca - Jangan kecam saya kerana guna bahasa macam tu, saya tak tahu nak kata apa yang sebenar-benarnya untuk tarik mata orang membaca tentang info NERAKA. Biar lebih ramai orang baca bila saya tulis perkataan 'gila' tu...betapa besarnya neraka hinggakan kita boleh gila bila tahu realiti pada hari akhirat nanti.

Abul-Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Abu Hurairah r.a. berkata: Rasulullah s.a.w. bersabda: “Api neraka telah dinyalakan selama seribu tahun sehingga merah, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga putih, kemudian dilanjutkan seribu tahun sehingga gelap bagaikan malam yang kelam.”

Al-a’masy dari Yasid bin Wahab dari Ibn Mas’ud berkata: “Sesungguhnya apimu ini sebahagian dari tujuh puluh bahagian dari api neraka, dan andaikan tidak didinginkan dalam laut dua kali nescaya kamu tidak dapat mempergunakannya.” Ya Allah...panas 'gila' api neraka. Selamatkanlah tubuh kami dari dijamah oleh api neraka yang panas itu...


Siapakah antara kita bakal penghuni neraka?  


Neraka adalah tempat penyeksaan bagi mahluk Allah SWT yang menentang Allah SWT dan Rasul-Nya. Mereka adalah orang-orang yang menentang terhadap syariat Allah SWT dan mengingkari suruhan Rasulullah SAW.

Sesiapa sahaja orang yang dimasukkan ke dalam neraka, dia tidak akan keluar darinya. Pintu neraka berdiri kukuh dan tertutup rapat. Itulah penjara bagi orang-orang yang menganggap remeh berita tentang pengadilan akhirat.

Neraka adalah tempat kembali yang seburuk-buruknya untuk orang fasik, kafir dan munafik mereka kekal di dalam selama-lamanya. Kecuali orang fasik yang ada sedikit iman setelah menjalani seksaan neraka ribuan atau jutaan tahun barulah akan dibenarkan memasuki syurga.

Apabila orang-orang kafir sampai di neraka, pintu-pintu dikunci dibelakang mereka. Di sini, mereka melihat pemandangan yang paling menakutkan. Mereka segera faham bahawa mereka akan menerima azab yang pedih dan dahsyat di neraka, tempat mereka untuk selama-lamanya. Pintu-pintu yang terkunci menunjukkan bahawa tidak akan jalan untuk menyelamatkan diri.

Besar Gila Neraka | Menyesal Kalau Tak Baca

Allah SWT menerangkan keadaan orang-orang kafir sebagai berikut (maksudnya):
“Dan orang-orang yang kafir kepada ayat-ayat Kami, mereka itu adalah golongan kiri. Mereka berada dalam neraka yang ditutup rapat.” (Surah al-Balad (90) ayat 19-20)

Besar Gila Neraka 


1. Neraka jahanam itu mempunyai 7 tingkat.
2. Setiap tingkat mempunyai 70,000 daerah.
3. Setiap daerah mempunyai 70,000 kampung.
4. Setiap kampung mempunyai 70,000 rumah.
5. Setiap rumah mempunyai 70,000 bilik.
6. Setiap bilik mempunyai 70,000 kotak.
7. Setiap kotak mempunyai 70,000 batang pokok zarqum.
8. Di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 ekor ular.
9. Di dalam mulut setiap ular yang panjang 70 hasta itu mengandungi lautan racun yang
hitam pekat.
10. Juga di bawah setiap pokok zarqum mempunyai 70,000 rantai.
11. Setiap rantai DISERET oleh 70,000 MALAIKAT.

Al-Quran surah Al-Baqarah ayat 159;
''Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayat, sesudah kami menerangkannya kepada manusia di dalam kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk''.
Oleh itu #Sebarlah kerana Allah, dengan #copy&paste kepada berapa ramai kawan, saudara mara, saudara muslim dan sebagainya. Asalkan, benda ini dapat sampai kepada seluruh makhluk Allah yang berakal di muka bumi ini.

Tunjukilah kami jalan yang lurus...

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close