Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Optimumkan Iklan Adsense Di Blog

Cara Optimumkan Iklan Adsense Di Blog Untuk Income Lebih Bagus. Iklan Adsense memang amat berbaloi letak di blog jika ia dilakukan dengan betul dan dimanfaatkan dengan semaksima mungkin. Pihak Google Adsense kerap juga mengirimkan panduan cara untuk kita jana income lebih tinggi daripada biasa. 

Kebelakangan ini iklan Adsense saya macam kurang menyengat berbanding pada bulan Januari dan Februari 2017. Mengapa agaknya ya? Adakah blog saya dan kurang berkualiti berbanding sebelum ini? Ataupun sebab saya jarang update blog? Saya pun kurang pasti. Namun, saya tak tunggu dan lihat saja sebaliknya saya buat sedikit pembaharuan dengan tukar template dan perletakan iklan Adsense dalam blog. Alhamdulillah.. ada perubahan dan peningkatan hasil iklan Adsense dalam blog. 

Cara Optimumkan Iklan Adsense Di Blog


Ada sebahagian unit iklan Adsense kita tidak muncul seperti sepatutnya. Jadi pengunjung blog pun tak nampak iklan tersebut. Itu sebabnya jumlah klik kurang dan memberikan kesan pada pendapatan Adsense kita. 

Cara Optimumkan Iklan Adsense Di Blog

Advertisers atau pengiklan pasti mahu iklan mereka jadi pilihan pengunjung dan diletak pada bahagian yang paling strategik dalam blog. Dengan letakkan unit iklan pada tempat paling straregik, maka peluang anda untuk jana income yang baik pasti tidak mustahil. 

Blog anda pun jadi pilihan utama Pengiklan! Best kan?? Jadi, apakah caranya optimakan iklan Adsense anda?

Letakkan unit iklan pada bahagian paling bawah skrin, betul-betul di atas lipatan akhir skrin telefon anda. 

Iklan paling banyak dilihat adalah iklan berbentuk vertikel atau membujur kerana ia akan lebih lama di view dalam telefon bimbit berbanding unit iklan yang lain. 

Gunakan template yang ringan, laju dan responsive bersama-sama dengan unit iklan yang responsive juga. Kerana kedua-dua kombinasi tersebut membolehkan iklan di lihat lebih lama dalam keadaan apa jua peranti samada desktop ataupun telefon bimbit.

Ok. Itulah serba sedikit cara optimumkan iklan Adsense anda agar dapat untung lebih tinggi dari biasa. 

Selamat mencuba! ~ selamat berjaya~

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close