Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Bacalah Zikir Dan Selawat Sebelum Tidur

Bacalah Zikir Dan Selawat Sebelum Tidur. Insyaa Allah anda akan di jaga dalam tidurmu. Selalu baca ayat Kursi pun bagus, Allah akan turunkan Malaikat menjagamu sewaktu tidur. Membaca zikir dan berselawat sebelum tidur adalah cara kita bersedia menemui "mati sementara." Tidur ibarat mati. Semua anggota badan kita tidak bertindakbalas dengan benda hidup. Sebab itu, sebelum tidur mengucaplah 2 kalimah syahadah. Agar kita diberikan tempat terbaik di sisiNya jika umur tak panjang.

Bacalah Zikir Dan Selawat Sebelum Tidur

Bacalah Zikir Dan Selawat Sebelum Tidur
Antara bacaan zikir dan selawat kepada baginda Rasulullah SAW adalah seperti berikut, boleh ikut cara yang disertakan di bawah.

1. Membaca surah al Ikhlas - 3 kali

Surah al ikhlas dalam rumi: Qul huwallah hu Ahad, Allahus somad, Lam yalid walam yuulad, Walam yakul lahuu kufuwan Ahad.

2. Berselawat ke atas Nabi - Allhumma solli ala sayyidina Muhamamd - 3 kali

3. Beristighfar - Astaghfirullah hal'aziim - 3 kali

4. Bertasbih - 3 kali

Subhanallah walhamdulillah wala ila ha illallah Allahu Akbar, Walaahaw lawala quwwataillah billah hil 'aliyyul a'ziim

Membaca selawat, berzikir dan mengamalkan surah al ikhlas sebelum tidur besar pahala dan ganjarannya. Anda boleh baca macam-macam artikel yang berkaitan yang telah saya himpunkan dalam TAZKIRAH. Boleh klik pada menu di atas ya. Lagi satu dengan mengamalkan selawat dan zikir dan ayat-ayat al Quran.. ia juga merupakan satu terapi untuk kita sentiasa bersedia sebelum menuju kepadaNya.

Salam tazkirah. Semoga bermanfaat.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close