Header Ads

Penting! Peristiwa Dalam Bulan Islam Tahun 2020


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Penting! Peristiwa Dalam Bulan Islam Tahun 2020
Penting! Peristiwa bulan islam tahun 2020. Kalau takwim masihi dah biasa dah kita simpan dan tanda tarikh-tarikh penting. Macam mana pula dengan bulan islam pula? Adakah kita ingat semua tu? Kalau ingat baguslah. Saya kalau nak ingat kena simpan dalam memo di phone. Apabila tiba tarikhnya, akan keluar notification. 

Sebagai rujukan, saya kongsikan peristiwa dan perayaan penting dalam kalendar islam pada tahun 2020. 

Semoga pada tarikh-tarikh penting tersebut menjadikan kita hambaNya yang semakin baik dari sebelumnya. Saling mengingatkan satu kebaikan juga boleh menjadi saham di akhirat kelak dan berterusan pula pahalanya mengalir selagi yang memberi manfaat kepada diri sendiri dan orang lain jugak.

Penting! Peristiwa bulan islam tahun 2020


Semoga ringkasan peristiwa dalam bulan islam 2020 ini dapat memberikan panduan dan manfaat kepada kita semua.
 
Penting! Peristiwa Bulan Islam Tahun 2020

Penting!! Peristiwa dalam bulan islam:

1. 22 Mac 2020 = 27 Rejab 1441H ● Israk dan Mikraj
2. 9 April 2020 = 15 Syaaban 1441H ● Nisfu Syaaban
3. 24 April 2020 = 1 Ramadhan 1441H ● Awal Ramadhan
4. 10 Mei 2020 = 17 Ramadhan 1441H ● Nuzul al-Quran
5. 24 Mei 2020 = 1 Syawal 1441H ● Hari Raya Aidil Fitri
6. 31 Julai 2020 = 10 Zulhijjah 1441H ● Hari Raya Aidil Adha
7. 1, 2 & 3 Ogos 2020 = 11, 12 & 13 Zulhijjah 1441H ● Hari Tasyrik
8. 20 Ogos 2020 = 1 Muharam 1442H ● Maal Hijrah @ Awal Muharam
9. 29 Ogos 2020 = 10 Muharam 1442H ● Hari Asyura
10. 29 Oktober 2020 = 12 Rabiul Awal 1442H ● Maulidur Rasul

So, boleh lah kita semua tanda pada kalendar masing-masing atau letak dalam handphone sebagai "alarm" untuk kita ingat selalu peristiwa-peristiwa perayaan penting dalam bulan islam di tahun 2020.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.