Lifestyle Resepi Info Terbaik

Churros Kegemaran Saya!

Churros faveret saya tentulah yang dipnya perisa strawberry. Sekarang ni macam-macam dip yang dia orang cipta, dip durian pun ada! Memang kreatif orang Malaysia, kan? Pada mulanya saya tak ambil port pun bila orang dok sibuk viral pasal churros. Tapi bila ada orang belanja, saya pun try.. hmm sedap jugak. So, sekarang ni bila ada kesempatan ke kedai yang jual churros, saya akan beli. 

Baca : Lebih 500 Resepi Sedap Dan Mudah Untuk Dicuba!!💖💥
berkaitan resepi mudah, resepi sedap, masakan kampung, macam-macam resepi, menu sarapan, menu lauk-pauk tengahari, menu makan malam, kuih muih, kuih raya tradisional, resepi yang mudah untuk dicuba

Churros Oh Churros. Dah lama tak makan churros ni, pertama kali makan pun dah lama, tahun lepas kalau tak silap. Churros ni ada banyak bentuk dan rasa. Ramai dah orang komersialkan dan jual macam junk food gitu. Lagi senang nak dapat, kat pasar malam pun ada dah orang jual. 

Churros Oh Churros, Rangup Dan Rapuh

Churros Oh Churros, Rangup Dan Rapuh

Churros Oh Churros, Rangup Dan Rapuh

Churros Oh Churros! 


Churros ni asalnya makanan orang putih, viral sekejap dulu kan. Sibuk satu malaya orang nak buat churros. Makan macam gitu je pun sedap, makan dengan jem atau sos dia pun okay. Terpulang anda suka yang mana..

Churros asalnya resepi tradisi Sepanyol (negara asal makanan ini mula diperkenalkan). Setiap sukatan adalah mengikut piawaian standard yang telah ditetapkan. Bagi menjaga kualiti churros, minyak masak yang telah digunakan tidak akan disimpan bahkan akan menggantikannya dengan minyak baru setiap hari. Churros sedap dimakan ketika panas-panas, dimakan dengan "dip-dip" berperisa coklat, cheese dan sebagainya.

Churros yang baru saya makan ni dipadankan dengan beberapa jem/dip-dip yang berperisa strawberry, kaya, coklat, blueberry, caramel. Pilihan di tangan anda, nak kan churros dengan padanan sos atau jem yang sesuai dengan selera anda. Ada yang suka makan churros yang original, terpulang.

Churros Oh Churros, Rangup Dan Rapuh

Jika anda suka makan churros, boleh beli dimana-mana kedai bakery atau street market yang jual makanan hipster dan ringkas. Harga churros pun tak mahal, boleh dapat serendah RM7.00 satu set. Yang murah dari itu pun ada. 

Kalau anda rajin, boleh buat churros sendiri dengan kos yang agak murah.

Post You May Like ....


Catat Ulasan

0 Ulasan

Random Posts

close