Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian! Haii lovelies, sarapan apa hari ni? Masak sendiri? Bagusnya.. mesti family happy sebab tersedia sarapan untuk mereka. Kami pulak lain, balik jogging tadi singgah restoran, sarapan orang tolong masakkan. Hehe..

Dan menu kami hari ni termasuklah lontong kering, nasi lemak ayam, roti canai dan minuman. 

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Baca : Lebih 500 Resepi Sedap Dan Mudah Untuk Dicuba!!πŸ’–πŸ’₯
berkaitan resepi mudah, resepi sedap, masakan kampung, macam-macam resepi, menu sarapan, menu lauk-pauk tengahari, menu makan malam, kuih muih, kuih raya tradisional, resepi yang mudah untuk dicuba

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!


Lontong kering, nasi lemak dan roti canai. Antara faveret rakyat Malaysia. Salah satu menu sarapan tu pasti ada dalam list seminggu sekali. 

Tak bosan ke? Mana ada, ya tak😐

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Lihatlah! Rezeki hari ni dapat makan sarapan yang sedap dan murah. Nasi lemak tu, sambal dia sedap sangat.

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Lontong kering lengkap! Ada serunding, sambal kacang, sambal goreng dan rendang ayam. Yang penting nasi impit tu lembut sangat. Nikmat sungguh. Alhamdulillah. (Baik jogging tadi hilang 1 kg, sekarang kita top up 1 1/2 kg, aci tak??). Redha je lah.. lain kali kita jogging balik.. hehe

Sarapan Lontong Kering Dan Nasi Lemak Ayam, Faveret Malaysian!

Nikmatilah saat kesihatanmu sedang baik, makan sekadarnya dan jangan membazir. Maksudnya makan kena habiskan, kalau rasa tak makan banyak, ambil sedikit dahulu. Membazir itu amalan syaitan.

Bye, happy weekend kekawan.. 😍😍

Catat Ulasan

0 Ulasan

close