Bawa My Black Knight Ke Car Wash

Bawa My Black Knight Ke Car Wash. Black Knight @ kereta hitamku dah lama tak "mandi", so ada masa sekejap tadi, sementara anak break kejap exam dia, kita pun lari ke car wash kat taman sebelah. Oleh kerana jam lebih kurang pukul 11 pagi, orang belum ramai. Sampai kat car wash, ada sebiji motor dan Honda City sedang di cuci. Tak lama lepas tu turn saya..

Bawa My Black Knight Ke Car Wash

Pemandangan indah bila black knight telah di mandikan. Wangi dan bersih.. Hehe

Bawa My Black Knight Ke Car Wash
Baca : Lebih 500 Resepi Sedap Dan Mudah Untuk Dicuba!!💖💥
berkaitan resepi mudah, resepi sedap, masakan kampung, macam-macam resepi, menu sarapan, menu lauk-pauk tengahari, menu makan malam, kuih muih, kuih raya tradisional, resepi yang mudah untuk dicuba

Bawa My Black Knight Ke Car Wash


Korang bawak cuci kereta ke car wash berapa kali sebulan? Macam saya, sebulan sekali mesti nak kena mandi kan black knight ni. Bila dia dah mandi, rasa bersih dan segar sangat. Nak bawak jalan pun senang hati. 



Dalam proses dibersihkan, bersabun satu badan. Gambar bawah.. proses vakum dalam kereta. Dan syampo bahagian dalam, makan masa 1/2 jam jugak tu.. (Civic ni dah dekat 5 tahun saya pakai, alhamdulillah masih berkilat selepas dicuci.. 😍😅😅, kalau tengah berdebu, mesti orang ingat kereta balik dari kebun..?)


Tengoklah my black knight bila dah berkilat. Alhamdulillah.. dah sampai rumah. Nasib tak kena hujan tadi, kalau tidak mesti rasa terkilan kan..
Ngam-ngam sampai dalam pagar, hujan gerimis pun turun..


Kalau korang rajin, boleh cuci kereta sendiri kat rumah. Kalau malas macam saya, eloklah antar di car wash berdekatan. Sambil kita membantu mengembangkan ekonomi golongan IKS.

Catat Ulasan

0 Ulasan

close