Header Ads

Drama Korea & Sinopsis Ugly Alert


Advertisement
Drama Korea & Sinopsis Ugly Alert | Drama korea Your Lady sudah hampir tamat. Tentu anda semua sudah tidak sabar untuk menonton episod akhir drama tersebut. Drama Your Lady akan digantikan dengan Ugly Alert yang mulai ditayangkan di saluran Astro HD 393 pada 18 Februari 2014.




Drama Korea & Sinopsis Ugly Alert 

Ugly Alert’ mengisahkan tentang seorang lelaki sebatang kara yang baik hati bernama Gong Joon Soo (Im Joo Hwan), yang berkorban untuk membesarkan adik tirinya selepas kematian ahli keluarga mereka. Sepanjang bersama-sama menempuh suka dan cabaran hidup akhirnya mereka belajar menghargai antara satu sama lain dan dalam masa yang sama merawat luka dan dendam yang lama.

Iaitu secara umunya tentang manusia, dari latar belakang berbeza, menjadi sebuah keluarga pada akhirnya. Mereka kadangkala memandang rendah antara satu sama lain dan ada menyimpan dendam. Tapi lama-kelamaan mereka dapat memahami antara satu sama lain. Seorang lelaki, biasanya yang melalui segala pengorbanan ini kerana ia merupakan ketua keluarga.

Menurut Hancinema tentang Ugly Alert, A human drama in which a silly and worthless man changes the people around him. It also delivers the meaning of 'family' even though they are not blood related and how everyone within that frame understand and heal each other although sometimes they can be jealous and ignore each other.


Lagi Ringkasan Ugly Alert



Gong Joon Soo (Im Joo Hwan) adalah seorang lelaki dengan kehidupan yang agak sukar dan pernah pada awalnya merasa bosan untuk hidup. Dia dipersalahkan dan dituduh membunuh adiknya dan dipenjarakan beberapa tahun. Di penjara dia belajar menjahit dan berniaga. Selepas dibebaskan, dengan kepandaian menjahit dia mendapat pekerjaan di syarikat fesyen dan bekerja untuk Na Do Hee (Kang So Ra), iaitu anak pemilik kedai fesyen yang dibangunkan oleh datuknya. Sementara itu, ayah Gong Joon Soo berkahwin dengan Jin Joo (ibu Kang Byul). Kedua-duanya belajar untuk memahami antara satu sama lain walaupun tiada pertalian darah.

Sebenarnya drama Ugly Alert ini sudah ditayangkan di Korea sejak pertengahan tahun 2013 lagi. Jadi ada sesetengah peminat mengatakan Ugly Alert sebuah drama yang bagus, dengan pelakon yang hebat dan plot cerita yang menarik. Setiap episodnya mesti ditonton. Memang perjalanan drama ini agak perlahan tetapi tidak membosankan. Memang drama yang agak sedih tetapi terselit kisah lucu. Drama ini membawa kita kepada saat-saat penuh emosi tetapi meninggalkan kesan mendalam pada para penonton.

Drama ini juga tidak terlalu stereotaip walaupun pada mulanya peminat menonton drama korea ini kerana Kang Sora dan Im Joo Hwan semata-mata. Tetapi jalan ceritanya tidak membosankan. Banyak isu-isu yang dibawakan tetapi diselesaikan dalam setiap episod. Sebuah drama hebat, pastinya!





Starring: Im Joo Hwan, Kang Sora, Choi Tae Joon (The King Of Dramas), Kang Byul (Rooftop Prince)

Tarikh tayangan mulai 18/2/2014 setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 10:10mlm.

Info Ugly Alert

Tajuk lain: Ugly Warning/ Fool Watch/ Watch Out for Fools
Genre: Romance, Melodrama
Ditulis oleh: Jung Ji-woo
Pengarah: Shin Yoon-seob
Pelakon: Im Joo-hwan, Kang Sora, Choi Tae-joon, Kang Byul
Jumlah episode: 133


Selamat menonton...


Updates!!
Tudung kanak-kanak

22 comments:

  1. Cerita your lady blh di download di mane. Nak tgk earlier epieode

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry dear, no info. Cuba pergi One tv asia, mungkin ada koleksi siri tersebut.

      Delete
  2. Kat mana nak tengok drama ugly alert nie??x jumpa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi ke alamat ni, http://www.aynorablogs.com/2014/03/tonton-online-drama-korea-ugly-alert.html

      kemudian klik pada alamat url video dailymotion, tq

      Delete
  3. banyak banget sekarang yg demen drma korea,,, pantes makin banyak yg jualan blazer korea

    ReplyDelete
  4. ade x yg ada subtitle ?? . . either english or malay . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tengok episod ulangan dgn subtitle di ASTRO ONE

      Delete
  5. kami tunggu sinopsis selanjutnya yang temannya the best....thanks

    ReplyDelete
  6. penasaran nich pengen nonton film nya, makasih infonya mba.. :)

    ReplyDelete
  7. Wah.. jadi pengen nonton nih filmnya.. makasih informasinya..

    ReplyDelete
  8. shin min ah mana shin min ah, si gumiho unyu unyu itu.... kalo gue taunya kalo film korea ya gumiho doank hehehe

    ReplyDelete
  9. ada yang tau downloadnya di mana ya
    kasih tau dunk.....hehe..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum..kalo stay luar dr msia ( middle east) cne nk tgk film korea yea.the womens room..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kena balik negara asal baru boleh tengok kut, sebab middle east dia sekat drama2 korea nih...

      Delete
  11. wah,,
    saya sangat suka nonton fil korea

    makasih iya mba udah berbagi sama kita ,,, :) jangan lupa mampir mba :D

    ReplyDelete
  12. film korea emank romantis, tapi hanya bisa menonton tapi gak bisa ngikutin.

    ReplyDelete
  13. wah telat ne nontonnya, keburu tenggelam ni korea ama india-nya he..he..

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.