Petua Kulit Cerah Dan Licin Yang Mudah

aynora nur | 29 September, 2014,3:33 PM |
Advertisement
Petua Kulit Cerah Dan Licin Yang Mudah - Sekarang ini banyak produk kecantikan yang boleh digunakan untuk merawat kulit yang bermasalah. Namun kita kena bersedia dengan kos yang agak mahal untuk kelihatan cantik dan berseri. Itulah pengorbanan yang perlu ditanggung oleh kebanyakan wanita demi kelihatan cantik di hadapan insan tersayang. Betul tak?


sumber google


Kini anda tak perlu risau. Saya kongsikan petua kulit cerah dan licin yang mudah dan amat murah untuk dipraktikkan oleh golongan wanita.

Petua Kulit Cerah Dan Licin Yang Mudah 

1. Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua. Semasa mandi, gosokkan pada muka dan seluruh badan Insyaallah, kulit akan cerah, licin dan harum.

2. Jika kulit berkedut pula, parutkan sebatang lobak merah yang telah dibersihkan, lalu dicampurkan bersama sesudu tepung jagung dan sebiji kuning telur. Sebatikan bancuhan itu lalu dioleskan kepada kulit sekali sehari. Amalkan sehingga berkesan.

3. Kalau mahukan wajah sentiasa cantik amalkan surah Yusuf setiap malam. Di samping itu, untuk mengekalkan kecantikan, tadah air embun malam Jumaat dan sapukan ke wajah, dibuat air mandi ataupun minuman. Insyaa Allah dapat kulit wajah yang cantik dan licin serta berseri-seri.

4. Akhir sekali, amalkan meminum air campuran pucuk pegaga dan lobak merah yang telah dihancurkan. Dengan izin Allah, kulit akan kelihatan cantik sepanjang masa.

Selamat mencuba!
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
2 Komen untuk "Petua Kulit Cerah Dan Licin Yang Mudah "

petua yang berguna :) semuanya mampu milik...

Ada satu produk tengah viral sekarang ni. Antara bahan dia adalah asid hyaluronik A yang bantu naikkan balik seri wajah. Bahan ni bukan benda asing pun. Badan kita pun ada bahan ni cuma kuantiti dia semakin sedikit bila kita semakin tua. Ramai dah guna. Dah VIRAL pun... Sebab semua yang guna muka jadi cantik. parut hilang. kulit jadi gebu. Tapi saya pun tak sangka betul menjadi. Kawan2 saya yang kerja di Jeddah ni pun selalu cakap tentang produk ni.Boleh la try kalau nak petua paling senang kan... hehe

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top