Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Korean Time! : School 2013

As-salam,

Drama korea School 2013 adalah salah satu lagi drama hebat tentang sesi persekolahan dan cabarannya. Drama ini adalah drama yang dibuat semula dengan versi masa kini. Kalau tak silap dulu pernah dibuat pada tahun 2002. Drama menarik ini sudah ditayangkan di KBS semenjak hujung Disember 2012.
 


Info tentang School 2013:

Tajuk: School 2013
Juga dikenali : School Season 5
Genre: Sekolah, remaja
Episod : 16
Badan penyiar: KBS2
Tarikh tayangan : 2012-Dec-03 hingga 2013-Jan-28
Masa siaran : Isnin & Selasa 21:55

 


Watak-watak dan karekter dalam School 2013,

1) Jung In Jae
 

Berumur 31 tahun. Mengajar subjek bahasa korea. Lulusan universiti tempatan dan pernah beberapa kali gagal peperiksaan untuk menjadi guru. Itulah sebabnya mengapa dia mengambil masa 5 tahun jadi guru sementara. Mula rasai cabaran jadi guru bila secara tak sengaja menjadi guru kelas 2-2.

2) Kang Se Chan
 

Umur 35 tahun. Juga seorang guru Bahasa Korea. Bersama-sama menjaga kelas 2-2. Lulusan daripada Seoul University dan menjadi guru terbaik di kawasan Gangnam. Mempunyai karekter yang segar, nakal dan berkarisma yang boleh menawan hati pelajar dan ibu bapa. Dia adalah seorang guru yang percaya bahawa sekolah adalah tempat untuk melahirkan pemenang @ juara! Yang menjadi misteri adalah mengapa dia meninggalkan It remains mysterious that he left his successful private institute to be a teacher at Seungri high school.

3) Go Nam Soon
 


Berumur 19 tahun. Pelajar gred 2 di Seungri High School. Berlakon sebagai ketua kelas 2-2. Kedudukan dalam kelas adalah 33 daripada 34 pelajar. Dia seorang yang kurang bercakap dan tiada kawan rapat. Dia juga tiada cita-cita mahu masuk kolej dan setakat mahu habis kolej sahaja. Tetapi, kehidupannya berubah bila dia dilantik sebagai ketua kelas.

4) Song Ha Kyung

 

Umur 18 tahun. Pelajar gred 2 di Seungri High School. Dia adalah pembantu ketua kelas 2-2. Nama samarannya, ‘Kim Tae Hee di Seungri High School’. Cantik, bijak dan mematuhi peraturan serta ada cita2 untuk masuk ke Seoul University. Dia gagal masuk sekolah tinggi ternama , itu yang membuatkan dia memilih Seungri High School.


5) Park Heung Soo
 

Umur 19 tahun. Pelajar gred 2 di Seungri High School. Pelajar tercicir daripada tahun lepas. Telah dibuang sekolah sebanyak 5 kali. Seorang yang kejam dan cuai.


p/s: Drama yang ceritakan tentang pelajar bermasalah..

Read More ....


Post a Comment

4 Comments

  1. hye.. syasya disini ..
    awk ditag http://music-syasya95.blogspot.com/2012/12/new-year-giveaway-by-sheera-aya.html
    komen lah 1 erkh .. hehe :) tq

    ReplyDelete
  2. love this..sebab kiut2 belaka :)

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close