Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Sinopsis Drama Korea My Love, Madame Butterfly

Sinopsis Drama Korea My Love, Madame Butterfly - Sebuah lagi drama korea akan ditayangkan mulai 13 Ogos 2013 ini di saluran ONE HD. Drama mengisahkan kehidupan artis terkenal yang cuba menjalani kehidupan berkeluarga.Sinopsis Drama Korea My Love, Madame Butterfly


Kisah seorang artis terkenal Nam Na-Bi (Yum Jung-Ah) yang menuju kehancuran dan kemudian hidup dengan keluarga mertua tanpa suaminya. Dia cuba untuk menyesuaikan diri dengan masalah yang dihadapinya, walaupun tinggal dalam keadaaan yang kurang selesa.

Bintang ternama Nam Na Bi (Yum Jung Ah) terkenal kerana kecantikan dan citarasa berfesyen. Malangnya, dia menghadapi satu demi satu peristiwa dan skandal, yang menyebabkan populariti beliau menjunam. Ketika dia keluar negara untuk berehat, dia terjebak dengan seseorang hingga berkahwin, memulakan fasa baru kehidupan sebagai seorang isteri dan seorang menantu. Dari situ, dia belajar menghadapi cabaran kehidupan baru dan belajar erti berkeluarga.

Ringkasan setiap watak:

Nam Na Bi (Yum Jung Ah) adalah bintang popular yang kehilangan kemasyhuran selepas dia menghadapi satu siri insiden skandal dan bernasib malang. Sepanjang perjalanan memulakan percutian, dia bertemu jejaka kacak Kim Jung Wook (Kim Sung Soo) dan berkahwin dengan dia. Walau bagaimanapun, cabaran baru menanti di depan kerana beliau mengambil alih peranan seorang menantu selepas suaminya melarikan diri kerana hutang perniagaan.

Lee Jae Woo (Park Yong Woo) adalah bekas suami Yun Sul Ah (Yoon Se Ah). Orangnya amat bercita-cita tinggi. Woo Jae tidak pernah mengalami kegagalan dalam hidup. Walau bagaimanapun, hidupnya mula berubah apabila beliau kebetulan bertemu dengan Nam Na Bi (Yum Jung Ah) di panggung wayang dan akhirnya jatuh cinta dengan wanita itu.

Yun Sul Ah (Yoon Se Ah) adalah bekas isteri Lee Jae Woo (Park Yong Woo). Walaupun dia telah meninggalkan Woo Jae, dia cemburu apabila bekas suaminya itu berbaik-baik dengan Nam Na Bi (Yum Jung Ah). Hasilnya, dia cuba pelbagai cara untuk menjadikan kehidupan Na Bi menjadi sukar dan cuba menjatuhkannya. Dalam masa yang sama, sebenarnya Na Bi dan Yun Sul Ah berkawan baik.


Dibintangi Oleh: Yum Jung Ah (Working Mom), Park Yong Woo (Jejoongwon), Kim Sung Soo (Stained Glass), Yoon Se Ah (City Hall).

Lain-lain info:

Pengarah: Lee Chang-Min
Penulis: Moon Eun-Ah
Penyiar: SBS
Episode: 51

Plot Drama


Dalam satu insiden, Woo-Jae (Park Yong-Woo) dan Na-Bi secara kebetulan duduk bersebelahan antara satu sama lain di pawagam. Oleh kerana peristiwa itu, skandal meletus. Woo-Jae amat malu dengan skandal tersebut. Sementara itu, Na-Bi mendapat tahu bahawa peranan utama pelakon wanita untuk sebuah filem telah diberikan kepada pelakon Ji-Yeon (Lee Hee-Jin).

Na-Bi terkejut & sedih dengan berita itu dan mula minum hingga mabuk. Dia kemudian memandu kereta beliau dan ditangkap kerana memandu sambil mabuk. Na-Bi kemudian kehilangan kontrak model iklannya kerana penangkapan tersebut. Beliau kini terdesak dan tertekan. Dalam situasi tersebut, Seol-Ah (Yoon Se-Ah) memberikan tiket kapal terbang untuk Na-Bi menenangkan fikiran. Kemudian di dalam kapal terbang, dia bertemu seorang lelaki kacak bernama Jung-Wook (Kim Sung-Su).

Apakah yang terjadi seterusnya kepada Nam Na-Bi? Bagaimana nasib perkahwinannya? Siapakah lelaki yang ditemui di dalam kapalterbang itu?

Dapatkan jawapannya dengan menonton drama korea My Love, Madame Butterfly di Saluran ONE HD 393.

Tarikh siaran bermula 13 Aug 2013, Setiap Isnin - Khamis, 7:40mlm. 

Selamat menonton!

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close