Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia

Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia - Guru! Kerjaya yang semakin mendapat perhatian seluruh warga pelajar kerana skopnya yang semakin sesuai dengan situasi pencari pekerjaan di negara kita.

Perlu diingat, kerjaya guru bukan kerja sembrono yang boleh ambil siapa saja untuk memegang gelaran tersebut. Kerjaya guru adalah kerja yang mulia, penuh berkat dan dipanggil juga taman-taman syurga. Beruntunglah sesiapa yang terpilih menjadi guru! Dan peganglah amanah yang diberikan dengan sehabis ikhlas dan sedekahkan ilmu yang diberi penuh redha. Insyaa Allah, berkat rezeki anda.

Teringat kisah saya dulu-dulu...saya pun pernah dapat tawaran ke maktab perguruan Durian Tunggal Melaka untuk kursus Guru Bahasa Inggeris. Tetapi, waktu itu saya telah bekerja di Bank, maka saya menolak tawaran tersebut. Hihi...bukan rezeki saya jadik guru...

Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia 


Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia
Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia
Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia

Nota:

Sebarang perubahan maklumat bukanlah dalam bidang kuasa kami. Kami sekadar berkongsikan info.

Semakan Senarai IPG Di Seluruh Malaysia di atas adalah sebagai rujukan kepada anda semua yang mungkin memerlukan di kemudian hari.  

Read More ....


Post a Comment

2 Comments

  1. assalam.. sye nk tanya, sye lepasan diploma dan nk mohon ntuk masuk ke maktab perguruan. bagaimana cara nya nk mohon masuk ke maktab perguruan dan bila lagi pengambilan ntuk masuk ke maktab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...permohonan ke maktab di atas adalah untuk lepasan SPM. Kalau lepasan diploma saya tak pasti. Cuba hubungi nombor telefon yang tertera pada setiap alamat IPG tersebut. TQ

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close