Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Inilah Khasiat Daun Durian Belanda Yang Ramai Tak Tahu!

Khasiat buah durian belanda. Daun dan buah durian belanda terlalu banyak khasiatnya. Pengalaman rakan saya guna daun dan jus durian belanda. Beliau telah lebih setahun (ambil bila perlu sahaja) menggunakan buah dan daun belanda. Yang terbukti tentang berak berdarahnya. Lama juga kena penyakit berak berdarah, bila kerja berat, terdedah kepada matahari waktu yang lama, makan cili api agak banyak tambah lagi yang cili jeruk, selalu makan tom yam dan air sprite. Bila rakan saya itu melanggar pantang dan berterusan, berkemungkinan besar beliau akan terkena berak berdarah, beliau akan makan buah durian belanda, In syaa Allah selamat....

Begitu juga jika kita banyak makan roti kita akan sembelit, makan atau minum jus buah durian belanda In sya Allah sembelit tidak terjadi. Itulah serba sedikit khasiat buah atau jus durian belanda.

Tapi.. jangan tak tau, daun durian belanda juga banyak khasiatnya.

Inilah Khasiat Daun Durian Belanda Yang Ramai Tak Tahu!

Gambar atas adalah daun durian belanda. Ada banyak khasiatnya.


Gambar atas dan bawah pula, inilah rupa durian belanda kegemaran saya. Hehe..Inilah Khasiat Daun Durian Belanda Yang Ramai Tak Tahu!7 Khasiat Daun Durian Belanda yang ramai tak tahu dan kena ambil tahu.


1. Mencegah Dan Mengubati Kanser 


Ambil 10 helai daun durian belanda yang sudah tua. Kemudian rebuslah dengan 3 gelas air. Biarkan sehingga mendidih dan surut sehingga menjadi segelas air sahaja. Minum dua kali sehari, selama dua minggu atau sehingga kanser yang dihidapi itu sembuh. .

2. Sakit Pinggang 


Ambillah 20 helai daun durian belanda. Kemudian rebus dengan sukatan 5 gelas air. Biarkan sehingga mendidih dan tinggal sebanyak 3 gelas sahaja. Setelah itu, minumlah ¾ gelas air rebusan tersebut sekali sehari. .

3. Menguatkan Daya Ketahanan Tubuh 


Khasiat daun durian belanda juga mampu menguatkan daya ketahanan tubuh. Ambil 5 helai daun durian belada. Rebus dengan sukatan 4 gelas air. Biarkan mendidih dan biarkan sehingga menjadi 1 gelas.Minumlah sehari sekali.

4. Mengatasi Diabetis 


Untuk mengatasi diabetis atau penyakit kencing manis, minumlah air rebusan daun durian belanda sehingga kadar gula dalam darah anda betul-betul stabil. Khaisat daun durian belanda boleh menurunkan kadar gula dalam darah. .

5. Menurunkan Tekanan Darah Tinggi  


Hipertnesi atau penyakit darah tinggi merupakan salah satu faktor mengundang penyakit strok.Sekiranya anda sudah memiliki tanda-tanda penyakit tersebut, sebaiknya minum air rebusan daun durian belanda untuk menstabilkan tekanan darah anda. .

6. Mengatasi Buasir  


Untuk mengatasi masalah buasir, ambil 10 helai daun durian belanda tua. Kemudian rebus dengan 3 gelas air, didihkan sehingga menjadi 1 gelas. Setelah suam, minumlah sekali sehari sehingga penyakit buasir sembuh. .

7. Mengubati Sakit Urat/Saraf  


Khasiat daun durian belanda dapat membantu mengubati sakit urat atau sakit saraf. Rebus 10 helai daun durian belanda tua, tetapi warnanya masih hijau pekat. Cuci bersih dan setelah itu rebus dengan sukatan 2 gelas air, didihkan biarkan menjadi 1 gelas. Minumlah dua kali sehari, pagi dan petang untuk mendapatkan khasiat sebenarnya.. .

Sumber Izzat Mustafa

Semoga perkongsian tentang khasiat daun durian belanda di atas memberikan alternatif rawatan masalah kesihatan anda. Namun begitu, dapatkan rawatan daripada doktor yang bertauliah bagi mengelakkan sebarang kemudaratan.


Read More ....


Post a Comment

1 Comments

  1. Masa kecik mak saya ada tanam pokok ni tp tak tahu ada byk khasiat, kami cuma ambil buat utk mkn dan mak saya menjual ais krim durian belanda.. mmg sedap yakmat

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close