Header Ads

Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina Pakar Buat Kek


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina Pakar Buat Kek
 Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina Pakar Buat Kek. Sori ya panjang gila tajuk resepi yang saya nak kongsikan di bawah. Biar sekali baca orang faham resepi birthday kek ni ilham dari siapa.. Kan? Cikgu Azlina Ina dan izinkan kita share resepi dia samada untuk guna seisi rumah atau berjualan. Baiknya hati dia. Tinggi akhlaknya. Semoga Allah taala memudahkan urusan Cikgu Azlina Ina dan terus maju seantero dunia dalam dunia pembuatan kek. Muahhh sikit untuk cikgu kesayangan ramai ni..๐Ÿ’•❤❤
Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina Pakar Buat Kek

Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina Pakar Buat Kek
Cantik-cantik kejadian keknya. Rasa sayang nak makan. Nanti kalau anak saya nak maksn kek, boleh lah cuba buat step by step Nutella Birthday Premium Kek hasil idea resepi darinya. Okay ✌✌

Nutella Birthday Premium Kek Resepi Cikgu Azlina Ina 


Ramai yang suka makan kek, kan? Lepas tu tak boleh move on dengan kek yang ada Nutella tu.. jadi, cikgu Azlina Ina yang baik hati telah share resepinya seperti di bawah. Contoh 4 kek yg guna asas nutella, rujuk dibawah ni.๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

Nutella birthday premium kek


Bahan-bahan kek:

5 biji telur
1 cawan gula halus
1 sk esen vanila(kalau nak buat perisa coklat then tambah emolco coklat )
1 sb ovalate
2 cawan tepung self rising
1/4 susu segar

mix sampai gebu
matikan mixer, campurkan 1/4 cawan minyak dan kacau sebati
bakar suhu 180 masa 45 minit
dah masak biar sejuk dulu kat redai





kite buat ganace die yg mana butterscoth la ye

1/2 kg gula perang
masuk dalam kuali dan cair kan
2 sb majerin atau butter
1/2 kotak whipping dairy, panas kan sekejap tambah 3sb tepung gandum dan kacau

tuang dan kacau dalam gula perang td kacau je smpai pekat api perlahan. Biasa bg butter scoth tu rehat dalam 2 jam, jd buat awal lah.


๐ŸŽ

Leleh-leleh nutella:

250g cream cheese
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan whipping dairy
1/2 cawan susu segar
blender sebati
plus 4 sb nutella kacau kan

Cara lepa kek:

1. 1 kotak vivo fresh cream, putar sampai kental kalau nak cepat kental masa vivo tgh sejuk ais tu boleh mix

2. Lepa pada kek setiap layer tu td letak sapuan nutella sikit

3. Kalau yg colour coklat adunan vivo, campurkan emolco coklat dan nutella sikit

4. bila dah siap lepa, tuang butter scoth td dan tabur walnut dah dibakar siap-siap, pecah kan ya

5. Lepas tu masuk cheese dengan nutella td dalam piping beg dan paip kan atas kek. Ambik lidi sate dan tarik ke atas dan ke bawah jd corak tu๐Ÿ˜

Yg gambar bawah plak deco dia;

๐ŸŠ

300g dark beryls
2 cawan whipping dairy
2sb butter
cair kan dan bia 1-2 jam


dah lepa kek korg td
tuang ganace atas kek, ratakan
ambik nutella dengan minyak sikit, masuk piping beg. Lorek2 atas die dan ambik lidi tarik atas dan kebawah. Jadi dah taraa.. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.