Header Ads

Service Black Knight Di Honda Service Centre, Pontian


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Service Black Knight Di Honda Service Centre, Pontian
Service Black Knight Di Honda Service Centre, Pontian. My Black Knight adalah kereta pujaan hati dinda. Dah sampai masanya kena servis sebab dah sampai tempohnya. Pada awalnya saya nak servis di Honda Mutiara Rini tetapi tak dapat peluang sebab schedule sentiasa penuh. So, pergilah ke tempat lain yang kurang sesak dan dibuka pada hari yang sesuai untuk orang macam kami ni. Habis kerja pukul 1.00 petang, terus saya berdesup ke Honda Service Centre. Oh ya, biasanya untuk slot jumaat dan sabtu, kena booking awal 3 hari macam tu..

Kalau hari sabtu, semua jalan jem. So, lebih kurang 1 jam baru sampai tempat di tuju ni dan jadi orang pertama untuk sesi petang punya schedule.

Service Black Knight Di Honda Service Centre, Pontian


Hmm.. suasana dalam ruang pameran Honda ni agak selesa, banyak tempat duduk menunggu yang disediakan. Jadi, korang yang nak datang service usah bimbang kena menunggu lama. Ada staff yang akan layan anda dengan air panas, air masak dan sebagainya. Hehe..


Salinan pic tak berapa clear. Kalau nak tengok boleh zoom in la...


My Black Knight? Banyak juga yang kena service rupanya. Kali ni dah kali ke 6 saya service. So, ada banyak benda yang nak kena service, top up dan macam-macam lagi. Saya kan pompuan.. mana tahu sangat bila depa explain tentang benda yang kena ganti dan servis. Saya angguk setuju je.. haha

Namun, pada akhirnya selesai sudah urusan saya di Honda Service Centre Pontian, memakan masa selama lebih kurang 2 jam 15 minit. Korang rasa? Dah lah saya mengantuk tahap gaban!! Sampai semua apps saya dah khatam, dengan IG, Twitter, FB, youtube.. apa lagi??

Layan video sattt...


Alhamdulillah. Semua masih tip top termasuklah tayar, bateri, enjin dan macam-macam lagi.

Apalagi?? Jom balik. Selesai sudah urusan di sini dan kos servis saya pada kali ini adalah RM650.

Semoga info ini bermanfaat. 

1 comment:

  1. Sama dengan kak pun, bila depa terang tu kadang dengar ja la ๐Ÿ˜…

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.