Rahsia Tarikh Lahir Bulan Februari

aynora nur | 14 December, 2012,9:25 AM |
Advertisement
As-salam,

Mengikut rekod Wikipedia, Februari adalah bulan kedua tahun dalam Kalender Gregorius. Kata ini diambil dari Bahasa Belanda Februari yang mengambil dari bahasa Latin, Februus, dewa penyucian. Bulan ini merupakan bulan istimewa sebab panjangnya boleh 28 atau 29 hari, pada Tahun Kabisat.

Pada waktu dahulu Februari adalah bulan penghabisan, sampai tahun 450 sebelum Masihi, ketika akhirnya diletak di belakang Januari. Mac pernah sebagai permulaan tahun, dan Februari sebagai bulan penghabisan. Tetapi akhirnya Februari kembali diletak sebagai bulan ke-2. Bangsa Romawi menganggap bulan ini sebagai waktu untuk merayakan upacara penyucian.


 

Rahsia Tarikh Lahir Bulan Februari


Namun dalam edisi saya ini, saya akan kongsikan personaliti seseorang yang dilahirkan dalam bulan Februari. Pendapat berikut adalah hasil kajian Dato' Dr Fadzilah Kamsah, seorang kaunselor yang amat berpengaruh dalam negara kita. Pendapat yang dikongsikan hanyalah sekadar pendapat kita sebagai manusia, ada yang betul ataupun secara kebetulan, wallahua'lam.


  1. Berfikiran abstrak
  2. Sukakan benda yang realiti dan abstrak
  3. bijak dan genius
  4. berpersonaliti yang mudah berubah
  5. mudah menawan orang lain
  6. agak pendiam, pemalu dan rendah diri
  7. jujur dan setia pada segalanya
  8. keras hati untuk mencapai matlamat
  9. tidak suka dikongkong
  10. mudah memberontak jika dikongkong
  11. suka kegiatan lasak
  12. emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
  13. mudah mempamerkan marahnya
  14. tidak suka kepada benda remeh temeh
  15. suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
  16. sangat berani dan suka memberontak
  17. bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
  18. pemerhatian yang tajam
  19. suka hiburan dan sukan
  20. suka benda yang bersifat seni
  21. sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
  22. berkecenderungan kepada benda yang tahyul
  23. amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
  24. belajar untuk mempamerkan emosi  
Jadi, kepada mereka yang lahir pada bulan Februari cuba lihat dan baca, ada tak yang kena mengena dengan korang? Yang baik kita jadikan ukuran untuk jadi lebih baik...

p/s:  Saya pun bukan golongan yang dilahirkan pada bulan Februari...hihi
     
Tag : Keluarga
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
3 Komen untuk "Rahsia Tarikh Lahir Bulan Februari"

hanan tag blog ni ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/special-giveaway-by-nabilah-saadah.html

Fuyooo. Satu entri yang menarik. Nak link entri ni boleh? Anyway, sesuatu yang lain dari yang lain untuk direnung malam-malam begini. Bagaimana pulak yang lahir pada bulan April? Kongsikan jugak dalam entri yang akan datang.

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top