Cara Dapat CPUV/BE Nuffnang Bertalu-talu

aynora nur | 24 Ogos, 2013,Ogos 24, 2013 |
Cara Dapat CPUV/BE Bertalu-talu Dari Nuffnang - Lately, mungkin sudah rezeki namanya saya dapat beberapa CPUV daripada Nuffnang. Alhamdulillah. Jika dahulu saya agak sukar mendapat rezeki lebih begini, kini tidak lagi. Saya dapat kedua-duanya iaitu CPC dan juga CPUV.

Bagaimana saya boleh dapat BE/CPUV daripada para pengiklan dan Nuffnang?

Cara Dapat CPUV/BE Bertalu-talu Dari Nuffnang
Sewaktu mula-mula berjinak-jinak dengan Nuffnang, saya banyak baca dari blog HanifIdrus. Otai blogger ini banyak mengajar tentang nuffnang secara santai dan sempoi. Jadi saya ubahsuaikan ikut cara yang saya fahami seperti berikut:

1. Pastikan update blog setiap hari, atau paling kurang 4 hingga 5 artikel seminggu.

2. Lepas update artikel terbaru, masuk ke akaun Nuffnang untuk update akaun pula. Biasanya kena update bahagian Blog Manager iaitu update survey/kemaskini tinjauan.

3. Bila sudah update blog dan survey, hantar ticket pada Nuffnang. Kenapa perlu hantar ticket pada Nuffnang? Supaya apabila anda hantar ticket, pihak Nuffnang akan perasan tentang kewujudan dan aktifnya blog anda! Jadi secara tidak sengaja, pasti pihak nuffnang akan datang memeriksa blog kita.

4. Apa yang anda perlu tulis pada borang tiket itu? Mudah sahaja. Tuliskan tujuan anda yang mahukan pihak nuffnang berikan CPUV/BE pada blog anda. Tuliskan pertanyaan dalam bahasa malaysia pun tidak mengapa. Tunggukan tiket anda dijawab oleh pihak nuffnang.

5. Terus kekal aktif berblog walaupun belum mendapat BE/CPUV daripada Nuffnang. Usaha tangga kejayaan, kejayaan tidak datang bergolek, dan percayalah rezeki di tangan TUHAN.

Selamat berusaha.
Tag : Nuffnang
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
6 Komen untuk "Cara Dapat CPUV/BE Nuffnang Bertalu-talu"

Alhamdulillah, congrats sis, boleh mintak duit rayalah kl macam ni..:)

t/kasih Fae, semoga anda juga boleh peroleh rezeki yang melimpah ruah, Amiin...

cpuv - cost per unique visitors
BE - buffered earnings

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top