Header Ads

Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up
Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up. Handphone Asus saya dah hangup, nak on atau off langsung tak boleh. Dah reboot system pun tak boleh. Lagipun phone ASUS dah lebih 2 tahun saya guna. Telefon ni adalah 2nd handpone untuk berhubug dengan family dan kawan-kawan rapat. Nak tak nak kena replace yang baru. Since saya dah ada handphone lain, maka saya nak cari smartphone yang murah saja. Heehe..

Bajet bawah RM1,000. Lagi murah tapi RAM tinggi sikit bagus jugak..

Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up

Saya pilih color putih sebab putih itu bersih, cewahhh..

Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up

Beli Samsung A30 Gantikan Asus Zenfone Yang Hang Up


Maka, saya pun pergi AEON (Jusco) cari satu phone. Harap ada yang sesuai. Memang kena tukar jugak. ASUS tu boleh repair lain kali.

Cari-cari dan pilih, maka saya beli Samsung A30. Harga RM799. Boleh la.. yang penting boleh berfugsi untuk call, whatsapp, mesej, ambil gambar dan main media sosial. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜…

Gambar handphone baru saya..



Antara spesifikasi phone samsung A30.. {rujuk bawah}


Warna pilihan saya of course, putih...


Telefon samsung A30 2019 ni RAM 4GB dan Memory 64GB.. saya pun tak simpan banyak barang dalam phone atau SD.. unless phone kegunaan kerja, yg itu kena ada memory yang besar lah..

Tentang phone Asus saya tu, agak-agak nak repair mahal tak?

Ini Sekadar coretan kenangan di dalam blog, santai-santai je. No hard feeling okay. Tak kisah jenama apa yang kita pakai, yang penting adalah fungsinya. As long as dia memberikan manfaat kepada kita, kekalkan apa yang kita ada. Okay✌

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.